The Box RFL

The BOX RFL is gevestigd in Zuidwolde, vlakbij Hoogeveen in Drenthe. Strength and conditioning is een manier van trainen die gewichtheffen, cardio en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier met een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. De filosofie achter CrossFit is om niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling leidt.

Hoe zijn de trainingen opgebouwd?

Trainingen bestaan uit een warming-up, een technisch gedeelte om de bewegingen te leren en een intensieve training WOD (Workout of the Day) van 10 a 20 minuten. Vaak worden de resultaten van deze WOD op een bord bijgehouden om een competitie-element aan de training toe te voegen.

The BOX RFL?

Gedurende de training wordt er gebruikgemaakt van barbells, ketllebells, tractorbanden, zandzakken, touwen en pull up bars. De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen. Het doel van CrossFit is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo snel mogelijk fit en gezond te worden.

My Gym is Different