FAQ

Wat is een WOD?
WOD betekent de Workout Of the Day. Dat is de workout die die dag valt onder CrossFit RFL. Elke dag een andere WOD, dus constant variërend. Het daagt je uit, maakt je sterker en het leert je je zwaktes kennen en ze versterken.
Wat zijn fundamentals?
Dat zijn 6 basistrainingen die je moet volgen wanneer je geen ervaring met CrossFit hebt. Daar leer je alle fundamentele bewegingen die je gaat doen in de WOD. Er komen nog veel meer oefeningen/bewegingen maar de 9 fundamentele bewegingen van CrossFit worden je hier geleerd. Ook de fundamentals worden afgesloten met een WOD.
Maar daar moet je sterk voor zijn, slank, gespierd en je conditie moet al goed zijn. Dat kan ik toch niet?
Oh jawel hoor. Daar is een coach voor. Die past de training zo aan zodat jij/iedereen deel kan nemen.
Dat klinkt eigenlijk best tof, waarom zijn jullie zo duur?
Wij kunnen geen onbeperkt aantal sporters aan omdat er altijd onder begeleiding gesport wordt. We werken met kleine groepen om zo het maximale uit je te halen.  De trainingen zijn goed, de coaches en het materiaal ook. De koffie daarentegen is goedkoop en de resultaten zijn groots. Groepsfitness is bijv. goedkoper omdat we daar meer mensen tegelijk kunnen trainen. CrossFit blijft altijd in kleinere groepen gegeven worden tenzij er een partner WOD is.
Het klinkt allemaal heftig, is het wel wat voor mij?
Absoluut! Ongezien is het wat voor jou. Alle trainingen zijn te volgen, intensiteit is relatief, het is voor iedereen. We beseffen ons dat de trainingen zich kenmerken door High Intensity trainingen maar dit is niet voor niks. Zo boek je resultaat, ongeacht je doel. Maar! Elke training wordt zo aangepast dat die te doen is voor je. De coach helpt je daarbij, no worries!   Wij denken dat resultaten pas behaald worden wanneer de trainingen goed zijn. Bij ons geen “lesjes” maar trainingen. We hoeven niemand te leren fietsen die RPM gaat volgen, wel willen we alles uit je halen om zo nog meer resultaat te bereiken.   Wij willen dat sporten gaat om resultaten en fun. Wij willen mensen trainen zodat ze sterker worden in het leven. Je hebt één lijf, leer het te gebruiken en te versterken zodat je later nog soepel van de bank kan komen. Naast het trainen, willen we een community creëren, we willen je leren kennen en we willen dat jullie elkaar leren kennen.
Hoe dan?!
Bij ons kom je niet in een fancy sportgelegenheid, het is basic maar het materiaal en de trainingen zijn goed. Wij geven geen lessen, wij trainen je. Je wordt altijd getraind en gecoacht onder begeleiding. Zo monitoren wij veiligheid en kunnen we je motiveren om nog meer uit jezelf te halen waarvan je niet eens wist, dat je het in je had. De trainingen zijn niet easy maar ze zijn het waard maar ze eindigen altijd met een high five en een lach.
Check gauw de impressie foto's!